TJURPANNAN ROCKS

26 augusti 2023

Tjurpannan rocks - vågar du?

I år fyller Tjurpannan Rocks 5 år, och det tänkte vi fira med en spännande överraskning!

Har du sprungit vårt lopp tidigare, blir det annorlunda i år, har du aldrig sprungit så blir det precis lika utmanande som tidigare.

Såhär beskriver några av tidigare års deltagare sin upplevelse:

”Kan verkligen rekommendera loppet för adrenalin-junkies och glada trail motionärer”
”Otroligt kul, krävande, tekniskt, läskigt, blött lopp med många inslag av klättring som absolut gav mersmak”
”Såhär dagen efter #tjurpannanrocks kan jag bara säga att det är det enda lopp som jag är mer stel och har ont i armarna än vad jag har i benen. Helt sjukt. Och då var det ändå tufft för benen”

Tjurpannan Rocks arrangeras av Bergslöparna i samarbete med Swedemount och Icebug och är ett annorlunda och utmanande  lopp i Tjurpannans naturreservat.  Tjurpannan som ligger sydväst om Havstenssund saknar skyddande ytterskärgård och tillhör ett av bohuskustens mest exponerade fastlandspartier. Inomskärsfarleden stryker här tätt förbi och har i alla tider utgjort en fruktad passage bland sjöfarande. Västra delen av området präglas av branta klippstränder, här och var avbrutna vikar med block-, grus och i några fall sandstränder.

Tjurpannan rocks är inget vanligt lopp utan bjuder på betydligt tuffare motstånd än vad du vanligtvis stöter på när du springer traillopp. Tjurpannan rocks går till största del på klippor av slätslipad röd bohusgranit och innehåller kortare klätterpassager, klippiga och steniga stränder och stup att hoppa över. Har du inte sprungit något traillopp tidigare bör detta inte bli ditt första.

Den snitslade banan är ca 12 km lång.  Vi ändrar delar av bansträckningen från år till år, så det kommer alltid att finnas något nytt att upptäcka. Det kommer som vanligt att finnas ett antal  obligatoriska checkpoints längs vägen och banan kommer att vara väl markerad, följer du markeringarna missar du ingen checkpoint, men det är upp till dig om du väljer svårare eller lättare passager. Om du inte följer den snitslade banan är risken stor att du hamnar vid en återvändsgränd (stup eller vatten).

I år kommer vi likt förra året att ha två olika startgrupper, Race och Adventure, detta för att kunna vara fler deltagare och samtidigt minimera risken för kö vid svårare passager. Vi vill låta de snabba löparna springa i väg först.

Daniel Elowson, som vann första året, vann på tiden 59:24, han springer en platt mil på 35:50. Bästa tjej 2020 , Linda Take kom i mål på tiden 1:11:51. Vill du vara med och tävla om segern och normalt springer milen under 50 minuter ska du anmäla dig till startgruppen Race. Ser du loppet som en upplevelse och en personlig utmaning och inte vill tävla om segern anmäler du dig till stargruppen Adventure.  Prisutdelningen för de snabbaste löparna i raceklassen sker dock strax efter att vi har tre manliga och tre kvinnliga löpare gått i mål

TACK FÖR I ÅR!!

NÄR?

26 augusti 2023.

    • Race  start 11:00
    • Adventure start 11:30

 

Obligatorisk säkerhetsgenomgång;

  • Race klassen 10:35
  • Adventure klassen 11:05

Nummerlappsutdelning från 09:30

VAR?

Tjurpannans naturreservat ligger mellan Grebbestad och Havstenssund, 15 mil norr om Göteborg och 4 mil söder om Strömstad

Karta i Google maps

Start, mål och nummerlappsutdelning är på stranden vid Saltviks camping, här finns möjlighet till övernattning för dig som åker långväga.

Deltagare i loppet hyr stuga för 1095:-/natt.
Info om stugorna hittar ni här: http://www.saltvikscamping.se/stugor/

 

Toaletter, dusch, kiosk och restaurang finns i anslutning till start och målområdet.

 

© Copyright 2019   |   Bergslöparna   |   info@bergsloparna.se