LOPP TIPS

TRAILLOPP VI GILLAR

Bergslöparnas favoriter

Vi Bergslöpare ar tillsammans sprungit en rad olika traillopp, både stora och små. Här har vi skrivit lite om de loppen som tilltalar oss lite extra och som vi gärna kommer tillbaka till.

LOPP VI GILLAR

Långt norr om polcirkeln finns underbara Tromsö. I augusti anordnas Tromsö Skyrace varje år,  Emelie och Killians egna lopp, vilket märks! Finns 3 distanser att välja mellan, den längsta Hamperokken skyrace är tufft, riktigt tufft. Långt och brant men med en utsikt som tar andan ur dig. Fantastiskt arrangemang, glada och trevliga funktionärer rakt igenom. Att springa ihop med världens bästa löpare är en extra krydda. Loppet ingår i skyrunning världscupen.

Bergslöparnas favoritlopp och IK Granit bjuder på underbar terränglöpning i vackra Bohuslän. Loppet går längs Soteleden och i två distanser 20 km eller 44 km. Vi har haft bergslöpare på startlinjen varje år, dock är 2019 års upplaga inställt. Vi håller tummarna för att få springa igen 2020.

Icebug tillverkar inte bara riktigt bra skor för terränglöpning, de har även väldigt bra arrangemang och event. Icebug experince west coast trail som går av stapeln första helgen i september är en underbar upplevelse, 3 dagar fulla med löpning och härligt umgånge med likasninnade. Här kan ni läsa vad bergslöparnas egna Josefin bloggade om loppet efter att vi sprang 2016.

Under 2019 går även Icebug Xperience i Rjukan i Norge, kanske ses vi där?

 

OMM

OMM -the original mountain marathon. Två dagars bergsmarathon som går på olika områden i Storbritanien varje år. Då loppet sträcker sig över två dagar bär man med sig det som behövs för övernattning under hela loppet. OMM går under hösten vilket ofta innebär ostadigt väder, kan pendla mellan flera plus grader till minusgrader under helgen. Trots tuffa förhållanden är detta ett riktigt fin och bra arrangerat lopp som vi varmt kan rekommendera.

gore-tex trans alp

TAR går över Alperna i två olika dragningar. Vartannat år går loppet i en västlig dragning och vartannat i en östlig.

Jag och Jim sprang för Team Swedemount från Sulden i Tyskland till Fischen i Italien. De nära 300km avverkades på 7 dagar. Resan gick genom 4 länder och sissådär en 15000 höjdmeter.

Givetvis otroligt vackert och bitvis rätt tufft. Men den stora prestationen för det häl loppet är ändå logistik och arrangemang. ”Plan B event” gör ett oerhört bra jobb när de organiserar detta.

Detta är ett av mina (Daniel) absoluta favoritlopp. Vi är flera Bergslöpare som har sprungit loppet vid flera tillfällen. Banan är riktigt tuff och utmanande men också extremt vacker, där min personliga favorit är andra halvan av loppet där man verkligen befinner sig ensam mitt i vildmarken. Loppet börjar vid havsnivå och går ett par km på asfalt innan stigningen till Gulekoppen på 1350m börjar. Men det som sagt bara början…

Har du inte sprungit Norges tuffaste ultra fjell-løp är det dags att anmäla sig!