TJURPANNAN ROCKS

17 augusti 2019

Tjurpannan rocks - vågar du?

I samarbete med Swedemount och Icebug arrangerar Bergslöparna för första gången ett annorlunda och utmanande  lopp i Tjurpannans naturreservat.  Tjurpannan som ligger sydväst om Havstenssund saknar skyddande ytterskärgård och tillhör ett av bohuskustens mest exponerade fastlandspartier. Inomskärsfarleden stryker här tätt förbi och har i alla tider utgjort en fruktad passage bland sjöfarande. Västra delen av området präglas av branta klippstränder, här och var avbrutna vikar med block-, grus och i några fall sandstränder.

Tjurpannan rocks är inget vanligt lopp utan bjuder på betydligt tuffare motstånd än vad du vanligtvis stöter på när du springer traillopp. Tjurpannan rocks går till största del på klippor av slätslipad röd bohusgranit och innehåller kortare klätterpassager, klippiga och steniga stränder och stup att hoppa över. Har du inte sprungit något traillopp tidigare bör detta inte bli ditt första.

Den snitslade banan är ca 11 km lång.  Det kommer att finnas ett antal  obligatoriska checkpoints längs vägen och banan kommer att vara väl markerad, följer du markeringarna missar du ingen checkpoint, men det är upp till dig om du väljer svårare eller lättare passager. Om du inte följer den snitslade banan är risken stor att du hamnar vid en återvändsgränd (stup eller vatten).

 

Vilken premiär det blev! Stort tack alla funktionärer, sponsorer och härliga löpare, det här gör vi om!

NÄR?

Första upplagan av Tjurpannan rocks äger rum 17 augusti 2019.

 

Start 11:00 
Obligatorisk race genomgång 10:30

Nummerlappsutdelning från 09:00

Se vilka som anmält sig till Tjurpannan rocks.

 

VAR?

Tjurpannans naturreservat ligger mellan Grebbestad och Havstenssund, 15 mil norr om Göteborg och 4 mil söder om Strömstad

Karta i Google maps

Start, mål och nummerlappsutdelning är på stranden vid Saltviks camping, här finns möjlighet till övernattning för dig som åker långväga.

Toaletter, dusch, kiosk och restaurang finns i anslutning till start och målområdet.

 

© Copyright 2019   |   Bergslöparna   |   info@bergsloparna.se